Jumaat, 20 Ogos 2010

Ke arah merealisasikan THE NEW / THE ONE WORLD ORDER

Facebook paparkan lokasi pengguna
SAN FRANCISCO 19 Ogos - Laman web rangkaian sosial, facebook semalam memperkenalkan aplikasi baru yang membolehkan penggunanya di Amerika Syarikat (AS) memberitahu rakan masing-masing di mana mereka berada.

Aplikasi facebook Places yang merupakan menyediakan perkhidmatan 'berasaskan lokasi' itu dijangka menarik minat pengguna telefon pintar yang dilengkapi teknologi penjejak satelit.

"Mulai hari ini anda boleh memberitahu rakan-rakan anda di mana lokasi kegemaran anda.

"Lokasi anda itu boleh dikongsi mengikut waktu nyata menggunakan teknologi di telefon bimbit anda," kata pengurus produknya, Michael Eyal Sharon.

Pengguna facebook kini boleh 'mendaftar masuk' di beberapa tempat seperti restoran, bar atau tempat sosial lain dan membolehkan rakan di laman sosial itu mengetahui lokasi pengguna dan orang yang bersamanya. Aplikasi Places untuk iPhone telah diperkenalkan dan pengguna rangkaian sosial dengan mana-mana telefon pintar dengan perisian web browser dilengkapi penjejak lokasi dan HTML5 boleh menggunakan melalui laman web telefon bimbit touch.facebook.com

"Jika tidak berada di AS, anda masih boleh melihat lokasi rakan-rakan anda yang berada di sini, cuma anda tidak boleh 'mendaftar masuk'," kata pengasas facebook, Mark Zuckerberg pada majlis pelancaran facebook Places di ibu pejabat mereka di California Utara semalam.

facebook merancang untuk memperbesarkan aplikasinya itu kepada semua telefon bimbit pintar yang boleh digunakan kepada kesemua 500 juta penggunanya di seluruh dunia.

Dalam pada itu, perkhidmatan rangkaian berdasarkan lokasi iaitu Gowalla dan Foursquare dijangka akan bersaing untuk membangunkan aplikasi Places yang baru diperkenalkan itu. Gawalla dan Foursquare juga sebelum ini membolehkan penggunanya mendaftar masuk ke beberapa tempat bagi membolehkan rakan masing-masing mengetahui tentang lokasi terkini mereka. - AFP

* * *BARRACK DE FREEMASON : " tuan, kami telah lancarkan langkah terbaru. ni remotenye. mulai hari ini segala gerak geri penduduk dunia berada di hujung jari tuan"


SHIMON DE ZIONIST :
" bagus, hambaku. sekarang kau xpayah susah2 lagi buat laporan kat aku. aku boleh pantau sendiri kambing2 aku bebila yang aku suka"


BAPHOMET@AZAZIL DE SATAN :
"HAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAA~~~~~~" (ketawa dari dalam penjara. kene ikat sempena Ramadhan Kareem)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan